In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hiphop. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.
Elke les begint met een opwarmingsoefening, daarna worden er oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. Dan is het tijd om echt te gaan dansen!
De les eindigt met een cooling down om tot rust te komen.

Samen

Dansen doe je samen in een groep. Met elkaar samen werk je aan een dans, om deze zo goed mogelijk uit te voeren en je helemaal te kunnen uitleven. Soms probeer je allemaal tegelijk dezelfde beweging te maken, soms dans je verschillende passen door elkaar heen. Je leert van anderen door goed naar elkaar te kijken. Dit gaat bij ons erg goed aangezien we dansen in onze dansstudio, mét spiegelzaal!
Na afloop voel je je heerlijk moe én fit!
Leeftijd speelt bij dans geen rol. Iedereen kan (leren) dansen. Jonge kinderen dansen op liedjes die ze goed kennen, tieners dansen op top-40 nummers en 50- en 60- plussers houden hun lichaam soepel op muziek waar zij van houden. Het accent ligt op het plezier in bewegen, zeker in het begin gaat het niet om ingewikkelde choreografieën en wervelende draaien.

Kleding

Speciale kleding is niet vereist, maar het lekkerste dans je in een joggingbroek, legging of wielerbroekje. Een T-shirt of een turnpakje erbij is voldoende. Soms dans je op blote voeten, maar je kunt natuurlijk ook dans- of turnschoentjes met een dunne zool aanschaffen. Wanneer je met je groep een uitvoering hebt, worden er afspraken gemaakt over de kleding die je aantrekt.

Onze dansgroepen zijn:

 

Schrijf je in voor een proefles!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken je gegevens alleen om jouw aanvraag in te willigen. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

Sportvereniging Margriet

is een gezellige en sportieve sportvereniging voor jong en oud! Binnen de vereniging kan iedereen zijn of haar sport beoefenen ongeacht leeftijd of niveau!

Hopelijk vindt u op deze site alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van onze vereniging. Mocht u toch nog ergens vragen over hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact opnemen

Sportvereniging Margriet Didam
Luijnhorststraat 10B
6941 RC Didam

info@gymverenigingmargriet.nl