Kleutergym
KNGU_Online_Keurmerk-definitiefKleuters (4 en 5 jaar) hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit tot bewegen, spelen en ontdekken.
De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.

Eigen niveau

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingbehoeften van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind! Ieder kind is anders; het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen angst. Bij kleutergymnastiek worden situaties aangeboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven. Elk kind kan zich hier op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelen. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren om steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind.

Kleuterles

Hoe ziet een kleutergymles er dan uit?100_0942

Er wordt in de les een indeling gemaakt:

 • Inleiding: Dit kan een actief spel zijn, maar ook bewegen op muziek komt aan de orde.
 • Hanteren van diverse materialen: De kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen, blokken pittenzakjes enz. Ook krijgen zij doelgerichte opdrachten.
 • Toestelsituaties: Er staan een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren:
  – Duikelen en rollen
  – Steunspringen, verspringen, hoogspringen en diepspringen
  – Klimmen en klauteren
  – Rollen
  – Zwaaien, slingeren en schommelen
 • Slot: Afhankelijk van de inleiding wordt hier een dansje op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel of stiltespel)

Elke gymles ziet er weer anders uit en de meeste kinderen hebben er veel plezier in! Of uw peuter nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is voor ALLE kleuters!

Uw kleuter kan bij ons terecht op:

 • Kleutergym: zaterdag van 09.00-10.00 uur. In de sporthal van het Liemers Collega aan de Dijksestraat 12.

kleuters 1    kleuters

Schrijf je in voor een proefles!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken je gegevens alleen om jouw aanvraag in te willigen. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

Sportvereniging Margriet

is een gezellige en sportieve sportvereniging voor jong en oud! Binnen de vereniging kan iedereen zijn of haar sport beoefenen ongeacht leeftijd of niveau!

Hopelijk vindt u op deze site alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van onze vereniging. Mocht u toch nog ergens vragen over hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact opnemen

Sportvereniging Margriet Didam
Luijnhorststraat 10B
6941 RC Didam

info@gymverenigingmargriet.nl