Dames onderbouw

Dit is een groep jong talenten tussen de 5 en 8 jaar oud, ook wel onderbouw genoemd. De meiden trainen 1 tot 3 uur per week en bestaan uit een groep van 10-15 meiden. De groep dient als voorbereidende groep voor een van de damesselecties en je kunt alleen deelnemen op basis van een uitnodiging door desbetreffende leiding.

Tijdens deze lessen wordt de basis van het dames turnen aangeleerd. Het accent ligt met name op het aanleren en verbeteren van basis turnonderdelen zoals de handstand, radslag, gymnastische sprongen op vloer en balk en een felle sprongtechniek. Daarnaast is er aandacht voor lenigheid, kracht en houding. Het is dus meer het echte toestel turnen, iets anders dan de recreatieve gymlessen.

Elke training wordt er gestart met een gezamenlijke warming-up, waarbij de spieren goed worden opgewarmd. Vervolgens komen de turnonderdelen aan bod en wordt er meestal in groepjes geturnd.

Deze meiden trainen onder leiding van Wietske, Floor en een aantal assistenten die de jong talenten goed begeleiden. Het is een gezellige groep, waarbij de meiden naast het harde trainen ook regelmatig giechelend op de kop staan. Gelukkig lachen de trainers stiekem ook mee!

Volg onze jong talenten ook op Instagram!

 

Schrijf je in voor een proefles!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken je gegevens alleen om jouw aanvraag in te willigen. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

Sportvereniging Margriet

is een gezellige en sportieve sportvereniging voor jong en oud! Binnen de vereniging kan iedereen zijn of haar sport beoefenen ongeacht leeftijd of niveau!

Hopelijk vindt u op deze site alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van onze vereniging. Mocht u toch nog ergens vragen over hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact opnemen

Sportvereniging Margriet Didam
Luijnhorststraat 10B
6941 RC Didam

info@gymverenigingmargriet.nl