1. Helpen met opbouwen vrijdagavond

Inrichten van de zaal tbv de turnwedstrijd:

  • Opzetten van de turntoestellen, jurytafels met stoelen, podium, wedstrijdleiding etc.
  • Ophangen van kleedkamerindeling, baannummers, vlaggen etc

Dit bij alle wedstrijden die georganiseerd worden in Turn & Sportcentrum Montferland, dus zowel indien de organisatie in handen is van SV Margriet als bij andere turnverenigingen.

2. EHBO

Beschikken over een geldig EHBO-diploma.
Hulp verlenen wanneer nodig. Dit varieert van: handen intapen ivm blaren, koelpack voor verzwikte ledematen, pleisters voor wondjes tot het assisteren van de ambulancemedewerkers.

3. Entreegelden

Incasseren van de entreegelden, contanten of via ons pinapparaat. Bezoekers voorzien van een stempel.

4. Score computer

Telprogramma (Access) van de KNGU gebruiken. Cijfers van de jurybriefjes invoeren.
Eventueel tussen uitslagen printen en afgeven bij infostand of ophangen in turnhal.

5. Muziek

Zorgt voor muziek tijdens de opmars en afmars. Achtergrondmuziek tijdens de warming-up.
Indien er oefeningen op muziek worden gedaan het juiste muziekje opzetten voor de sporter. Bij de prijsuitreiking de overwinningstune afspelen.

6. Speaker

De speaker praat de wedstrijd aan elkaar. Geeft het startsein voor de warming-up en de opmars. Verzorgt het openingswoord en kondigt aan wanneer het inturnen begint. Aangeven wanneer de wedstrijd gaat beginnen en de speaker houdt in de gaten wanneer er gewisseld moet worden.
Turnsters aankondigen voor de vloeroefening. Speaker leest de uitslag voor en sluit de wedstrijd af. Openingswoord en afsluiting in overleg met contactpersoon van de KNGU.

7. Juryassistent

Haalt, zodra de jury klaar is, de briefjes op en brengt deze zo snel mogelijk naar de wedstrijdtafel. Vooral aan het einde van de wedstrijd goed opletten dat de cijfers zo snel mogelijk naar de telcommissie worden gebracht. Opletten bij de toestellen dat je niet over de maten loopt en niet voor de jury langs lopen. Dragen van de medaillekussens tijdens de prijsuitreiking.

8. Tijdklokken bij de balk

Bij alle divisiewedstrijden moet bij het onderdeel balk de tijd opgenomen worden. 10 seconden voor de maximale tijd is verstreken roept de klokker “TIJD”, vervolgens bij het verstrijken van de maximale tijd “STOP”. Het is belangrijk om geconcentreerd te blijven gedurende de wedstrijd. Daarnaast mag je voorop lopen met de vlag van Margriet tijdens de opmars van de sporters.

9. Jury

Mocht je een turnachtergrond hebben, dan kun je als jury deelnemen aan wedstrijden voor de Onderbouw, zogenaamde meetmomenten. Dit zijn turners in de leeftijd 7 t/m 9 jaar. Jury diploma is niet nodig, wel kennis van het turnen.

10. Kantine

Verkoop in de kantine. Verzorging van catering voor juryleden in de kantine tussen de wedstrijden.

Deze taak valt onder verantwoording van de Stichting Exploitatie Turnhal Didam, dus niet via de wedstrijdcommissie. Meer informatie is op te vragen bij Jos Scheerder of turnhaldidam@gmail.com.

Informatie

De wedstrijdcommissie werkt met het planningsprogramma inzetrooster. Als je graag wilt helpen mail dan onze wedstrijdcommissie en zij maken een account voor je aan. Via dit systeem kun je jezelf of je kind inschrijven voor een taak bij de wedstrijd. Doe je een taak voor het eerst? Onze wedstrijdleiding zal altijd eerst uitleg geven over de uitvoering van de taak. Mocht je nog vragen hebben over de taken, neem dan gerust contact op via Wedstrijdcommissiesvm@gmail.com

Schrijf je in voor een proefles!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken je gegevens alleen om jouw aanvraag in te willigen. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.

Sportvereniging Margriet

is een gezellige en sportieve sportvereniging voor jong en oud! Binnen de vereniging kan iedereen zijn of haar sport beoefenen ongeacht leeftijd of niveau!

Hopelijk vindt u op deze site alle informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van onze vereniging. Mocht u toch nog ergens vragen over hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Contact opnemen

Sportvereniging Margriet Didam
Luijnhorststraat 10B
6941 RC Didam

info@gymverenigingmargriet.nl